Du behöver

  • 4 st äpplen t ex Aroma, Gravensteiner eller Elise
  • 100 g mandelmassa riven
  • 25 g valnötskärnor hackade
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 st citron rivet skal av
  • 1.5 msk smör mjukt

Gör så här

1
Kärna ur äpplena med äppelpipa, gör gärna hålet extra stort så att det går lätt att mata i fyllningen. Snitta genom skalet runt om mitten på varje äpple så att det inte spricker. Blanda mandelmassan med hackade valnötter, citronsaft, citronskal och smör. Pressa ner fyllningen i äpplena med en stor tesked.

2
Sätt dem i en ugnssäker form och baka i nedre delen av ugnen i 175 grader 30–40 minuter beroende på äppelstorlek och -sort. Prova med en sticka. Servera äpplena ljumma med glass eller vispad grädde.