Du behöver
- 1 kycklingbröst/filé
- en bit hönsbuljongtärning
- en nypa muskotblomma
- salt och vitpeppar
- ca 100 g jordärtskockor
- 1 dl torkade murklor
- 5 blomkålsbuketter
- 8 kräftstjärtar i lag
- 1 dl djupfrysta gröna ärter
- 1 msk smör
- 1 oskalad kräfta
Gör så här
1
Skär kycklingköttet i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten. Sila av, men spara cirka 1/2 liter spad till soppan. Häll spadet i en kastrull och tillsätt en bit buljongtärning. Krydda med muskotblomma, salt och peppar.
2
Skala och skär jordärtskockorna i små tärningar.
3
Förväll de torkade murklorna och häll av vattnet.
4
Lägg jordärtskockor, blomkål och svamp i kycklingbuljongen. Koka/sjud tills grönsakerna känns mjuka. Lägg kräftstjärtar, kycklingbitar och ärter i soppan strax före servering. Koka upp soppan och rör eventuellt i lite smör.
5
Lägg gärna en hel, oskalad kräfta som extra garnering på soppan.
Det här är ett av recepten i “Meny från Brahes tid” från restaurang Strandgården på Visings ö.