Du behöver

  • 500 g potatis skalad, tärnad
  • 1.5 st schalottenlök skivad
  • 1 msk smör
  • 1 l vatten
  • 2 tärning hönsbuljong
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1 pkt bacon
  • parmesanost färskriven
  • smörgåskrasse en ask

Gör så här

1
Fräs potatisen och löken i smöret i en stor kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt koka under lock i cirka 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät med stavmixer, häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Hetta upp igen.

2
Skär baconet i strimlor och knaperstek, låt rinna av på hushållspapper.

3
Servera soppan med bacon, nyriven parmesanost och smörgåskrasse. Ät ett gott knäckebröd med ost till.


Kommentar:
Kcal 417, Fett 20 g, Kolhydrater 36 g, Fibrer 3 g