Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl grahamsmjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 0.5 tsk salt
- 0.75 dl strösocker
- 4 dl filmjölk
- 1 dl sirap
- 1.5 dl russin
- 1 msk vetemjöl
Gör så här
1
Blanda mjöl, bikarbonat, salt och socker i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap till en deg. Blanda russin och mjöl och vänd in i degen.
2
Klä en avlång brödform, cirka 1 och 3/4 liter, med bakplåtspapper. Klicka ner degen och bred ut den med slickepott.
3
Grädda brödet på nedre falsen i ugnen i 200 grader cirka 50 minuter. Lägg över alfolie efter drygt halva tiden om brödet ser ut att bli för mörkt på ytan.
4
Ta ut brödet och låt det kallna på galler. Låt det gärna mogna till dagen efter innan det serveras.