Du behöver

  • Dressing:
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citron
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 dl majs-, solros- eller rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Sallad:
  • 250 g asiatiska äggnudlar
  • 4–5 strimlade smala sommarlökar
  • 125 g hastigt förvällda (? minut) sockerärter
  • 2 burkar kräftstjärtar i lag, avrunna (ca 330 g)
  • en liten bit strimlad sommarvitkål
  • ca 50 g rucola
  • röd paprika i strimlor
  • eventuellt några färska lavendelblommor

Gör så här

1
Börja med att blanda till ingredienserna till dressingen. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, spola dem kalla. Blanda nudlarna med dressingen och låt dra 30 minuter i rumstemperatur.

2
Blanda ner lök, sockerärter, kräftstjärtar, kål, rucola och

3
paprika. Vänd om alla ingredienserna noga och fördela i portionsskålar. Strö över lite färska lavendelblommor om du har tillgång till det.


Kommentar:
Räcker till 6-8 portioner som förrätt.