Du behöver

  • 400 g frysta räkor med skal
  • 1–2 msk hackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • salt och svartpeppar
  • ca 1/2 msk pressad citronsaft
  • ca 1 msk finhackad rödlök
  • 50–100 g sik- eller löjrom
  • 1 huvud grönsallad
  • (Fäbods)knäckebröd

Gör så här

1
Tina, skala och hacka räkorna smått. Blanda räkhacket med dill, majonnäs och creme fraiche. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

2
Rödlöken ska vara mycket finhackad. Om rommen är vattnig så låt den rinna av i en sil.

3
Skölj salladsbladen väl och skaka dem torra i en kökshandduk. Fördela bladen på knäckebrödsbitar, klicka på räkröran och toppa med rödlök och löjrom.