Du behöver
- 10-12 blötlagda träspett
- 500 g nötfärs
- 1/2 ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm malen vitpeppar
- 2 pressade vitlökar
- 1/2 dl mjuka russin
- 1 msk mandelspån
- grovhackade korianderblad, 1 kruka
- olivolja till pensling
Gör så här
1
Blanda färsen snabbt och jämnt med ägg, salt, peppar, vitlök, russin, mandel och koriander. Öka äggmängden om färsen är osmidig. Forma tjocka korvar runt spetten och lägg i lättoljad ugnsform. Pensla färsen med olja, salta och peppra utanpå också.
2
Stek/grilla i 225 graders ugnsvärme 12-15 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
3
Ägg kan uteslutas, men färsen blir då mindre hanterlig.
4
5
Tomatsalsa:
6
Grovtärna 1 gul lök och fräs med 1 tsk olja. Tillsätt 6 halverade syltlökar och 2 1/2 dl chilikryddade passerade tomater (frys ev resten av konserven). Smaka av med salt, lite strösocker och svartpeppar, låt sjuda 5 minuter.