Du behöver

  • 1.5 msk olivolja
  • 150 g skogschampinjoner eller vanliga champinjoner
  • 200 g broccolibuketter färska små
  • 100 g sockerärter strimlade
  • 50 g rucolasallad
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • 450 g pasta t ex tagliatelle

Röd paprikasås:

1 tsk olja
0.5 st lök hackad gul
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
1.5 dl ajvar relish
1 dl crème fraîche
2.5 msk grönsaksfond
1 tsk flytande honung
3 krm vitlökspulver
2 krm paprikapulver
1 msk hackad färsk rosmarin
salt
svartpeppar nymalen

Gör så här

1
1. Börja med såsen. Hetta upp en kastrull med olivolja. Fräs löken gyllenbrun. Strö över vetemjölet och rör om. Tillsätt vatten, ajvar relish, crème fraiche och grönsaksfond. Låt sjuda under omrörning cirka 10 minuter.

2
2. Blanda ned honung, vitlökspulver, paprikapulver och rosmarin. Sjud ett par minuter. Smaka eventuellt av med salt och peppar.

3
3. Koka upp en stor gryta med vatten. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Börja med att fräsa svampen. Tillsätt sedan broccoli och sockerärter. Låt fräsa några minuter. Blanda ned rucolasallad. Salta och peppra. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

4
4. Fördela pasta, sås och grönsaker (i den ordningen) på fyra djupa tallrikar. Servera rätten med riven parmesan och gärna ett gott bröd.