Du behöver

  • 2 st äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 st citron rivet skal av
  • 1 dl kaffe kallt starkt
  • 2 cl mandellikör eller konjak
  • 12 st savoiardikex eller 150 g socker
  • kakaopulver till garnering

Gör så här

1
Vispa äggulor och socker riktigt pösigt, vänd ner färskosten klickvis och blanda i citrusskal.

2
Blanda kaffe och konjak. Lägg hälften av kakbitarna som botten i portionsformar, droppa över halva kaffeblandningen. Täck med hälften av mascarponekrämen, jämna till och täck med resten av kakan. Droppa på sista kaffe­skvätten, täck med ostkrämen och jämna till. Täck och ställ kallt 4–5 timmar. Pudra på kakao före servering.


Kommentar:
Tid 25 minuter + 5 timmar i kylen. TIPS! Ersätt mascarpone med 1 1/2 dl kesella och 1 dl crème fraiche.