Du behöver
- 800 g fast potatis
 - salt
 - 500 g rödbetor inlagda hela
 - 30 g flagad mandel
 - 1.5 st vitlöksklyftor
 - 0.5 dl olivolja
 - salt svartpeppar
 - 2.5 msk riven västerbottenost (västerbotten)ost
 - 0.5 tsk flingsalt
 - 1 st svartpeppar
 - 4 prt torskrygg (ca 150 g) grönmärkt
 - 4 st kapris stora
 
Gör så här
1
                Koka upp potatisvattnet (med 2 tsk salt per liter) medan du skalar potatisen. Lägg i och låt sjuda mjuk på medelvärme med locket på glänt, cirka 10 minuter. Slå bort vattnet när potatisen är genommjuk, pressa precis före servering.
            
2
                Skölj av betorna i kallvatten, grovskiva och (stav)mixa med mandel, skalad vitlök och olja. Vänd i osten för hand, smaka av och anpassa saltmängden. Peppra, rör om.
            
3
                Dutta fiskens ytor torra med kökspapper, pensla runt om med en aning olja, peppra, strö på flingsalt.
            
4
                Stek 4 minuter i nästan het stekpanna, vänd efter halva tiden. Innertemperturen ska vara 52 grader för perfektion.
            
5
                Pynta med varsin stor kapris, eller drösvis med små.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







