Du behöver

  • 800 g fast potatis
  • salt
  • 500 g rödbetor inlagda hela
  • 30 g flagad mandel
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • salt svartpeppar
  • 2.5 msk riven västerbottenost (västerbotten)ost
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 st svartpeppar
  • 4 prt torskrygg (ca 150 g) grönmärkt
  • 4 st kapris stora

Gör så här

1
Koka upp potatisvattnet (med 2 tsk salt per liter) medan du skalar potatisen. Lägg i och låt sjuda mjuk på medelvärme med locket på glänt, cirka 10 minuter. Slå bort vattnet när potatisen är genommjuk, pressa precis före servering.

2
Skölj av betorna i kallvatten, grovskiva och (stav)mixa med mandel, skalad vitlök och olja. Vänd i osten för hand, smaka av och anpassa saltmängden. Peppra, rör om.

3
Dutta fiskens ytor torra med kökspapper, pensla runt om med en aning olja, peppra, strö på flingsalt.

4
Stek 4 minuter i nästan het stekpanna, vänd efter halva tiden. Innertemperturen ska vara 52 grader för perfektion.

5
Pynta med varsin stor kapris, eller drösvis med små.