Du behöver
- 800 g fast potatis
- salt
- 500 g rödbetor inlagda hela
- 30 g flagad mandel
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 0.5 dl olivolja
- salt svartpeppar
- 2.5 msk riven västerbottenost (västerbotten)ost
- 0.5 tsk flingsalt
- 1 st svartpeppar
- 4 prt torskrygg (ca 150 g) grönmärkt
- 4 st kapris stora
Gör så här
1
Koka upp potatisvattnet (med 2 tsk salt per liter) medan du skalar potatisen. Lägg i och låt sjuda mjuk på medelvärme med locket på glänt, cirka 10 minuter. Slå bort vattnet när potatisen är genommjuk, pressa precis före servering.
2
Skölj av betorna i kallvatten, grovskiva och (stav)mixa med mandel, skalad vitlök och olja. Vänd i osten för hand, smaka av och anpassa saltmängden. Peppra, rör om.
3
Dutta fiskens ytor torra med kökspapper, pensla runt om med en aning olja, peppra, strö på flingsalt.
4
Stek 4 minuter i nästan het stekpanna, vänd efter halva tiden. Innertemperturen ska vara 52 grader för perfektion.
5
Pynta med varsin stor kapris, eller drösvis med små.