Du behöver

  • 40 g Crème bonjour
  • 2 msk pesto
  • 2 tortillabröd
  • 1 grön paprika
  • 6 tunna skivor rökt kalkon
  • 1 msk smör
  • 1 röd paprika
  • 1 mogen mango
  • 2 morötter
  • 1/2 ask rucolasallad
  • aromatisk olivolja, t ex Zetas Florens
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
1. Bred först Crème bonjour och sedan pesto på båda bröden. Finhacka en tredjedel av den gröna paprikan och strö den över osten. Toppa med tre skivor kalkon på varje bröd. Vik ihop brödet till halvmånar.

2
2. Stek brödet i smör på båda sidor i en varm stekpanna. Täck stekpannan med ett lock och låt osten smälta på eftervärme.

3
3. Skär resten av paprikorna i strimlor. Skala mangon och skär den i tunna bitar. Skalade morötter skärs i bitar. Blanda med rucolasalladen. Ringla över lite olivolja så salladen blir glansig och krydda med salt och nymalen vitpeppar.

4
4. Lägg salladen i botten av tallriken. Skär tortillan i tredjedelar och ställ dem upp i mitten av tallriken.


Kommentar:
Tips! Tortillabröd hittar du bland texmexmaten i livsmedelsaffären. Det går också bra att använda tunnbröd. Tortillabröd behöver inte vara synonymt med mexikansk matlagning. Allt möjligt gott kan läggas i det hopvikta brödet.