Du behöver

  • 100 g strimlad pancetta eller bacon
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 8 färska salviablad
  • 2 msk olivolja
  • 4–5 kvistar grovt hackad blad­persilja med stjälkar
  • saften av 1/2 apelsin
  • 2 msk kycklingfond
  • 6 dl vatten
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 burk naturella stora vita bönor
  • 2 nystan tunn pasta
  • salt och peppar
  • hyvlad parmesanost till servering

Gör så här

1
Fräs bacon eller pancetta tillsammans med lök, vitlök och salviablad i botten på en stor kastrull med olivolja under 3–4 minuter. Lägg i persiljan och fräs ett par minuter ytterligare.

2
Häll på apelsinsaft, fond, vatten, och tomater. Koka upp och sjud 8–10 minuter. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i lite rinnande vatten. Lägg dem i soppan tillsammans med sönderbrutna pastanystan. Koka upp igen och koka 2 minuter, späd eventuellt med lite mer vatten om du tycker det ser för tjockt ut. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite hyvlad parmesanost och ett gott bröd till.