Du behöver

  • 300 g kycklinglever
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl madeira
  • 3 st ägg
  • 300 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • salt, svartpeppar
  • 1 dl rönnbärsgelé

Gör så här

1
Skölj kycklinglevern med vatten i en sil, låt droppa av och torka med kökspapper. Skala och finhacka lök och vitlök. Koka ihop lökhacket med madeira tills nästan all vätska

2
kokat in. Låt svalna.

3
Mixa kycklinglevern med lökhacket och äggen i mixer eller matberedare. Smält smöret och tillsätt det försiktigt under mixning. Koka upp grädden och tillsätt på samma vis. Salta och peppra.

4
Passera smeten genom en sil ner i en form eller i fler små portionsformar. Baka pastejen i ugnen i 100 grader på varmluft tills den nått en innertemperatur på 68 grader, tar cirka 1 timme. Ta ut formen och låt pastejen kallna.

5
Smält geléet i en liten kastrull. Täck pastejytan med gelé och ställ i kylskåpet tills serveringsdags.

6
Saknar du varmluftsugn ställ formarna i en långpanna med en centimeter vatten. Baka på 125 grader.