Du behöver

  • 400 g kalkonbröst
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 1 st vitlök krossad
  • 10 st timjan kvistar

Rödkålen:

0.5 st rödkålshuvud
1 msk smör
1 st kanelstång
5 st kryddnejlikor
5 st kardemummakapslar
2 st lagerblad
2 dl vitt vin
1 msk vinäger ljus
salt, svartpeppar
kallpressad rapsolja

Gör så här

1
Klappa kalkonbröstet med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med rapsoljan. Bryn kalkonbröstet runt om. Sänk värmen och tillsätt smör, vitlök och timjan. Ös kalkonen med smöret under några minuter. Lägg bröstet i en ugnsfast form, sätt i en kötttermometer och baka i 100 grader i varmluftugn (125 grader i vanlig ugn) tills innertemperaturen nått 60 grader, tar 20–30 minuter. Ta ut köttet och låt det svalna.

2
Strimla rödkålen tunt. Fräs

3
den med smöret på svag värme

4
5 minuter. Tillsätt kryddor och vin. Koka under lock 15–20 minuter tills kålen är mjuk. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

5
Skär kalkonbröstet i tunna skivor, Strö på aningen flingsalt och klicka på rödkål. Rulla samman skivorna om kålen och lägg dem på fat. Droppa lite kallpressad rapsolja över.

6
Vill du förenkla kan du servera kalkonpastrami eller rökt kalkonbröst till rödkålen.