Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 1 1/2 liter vatten
  • 1 1/2 dl ljus vinäger
  • 1/2 dl salt, 3 hela vitpepparkorn
  • 1 tsk dillfrön
  • 5 hela dillkvistar
  • 2 lagerblad
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 tsk riven pepparrot
  • salt och svartpeppar
  • 2 ägg
  • flingsalt
  • 50 g vattenkrasse
  • 50 g forellrom

Gör så här

1
Putsa laxen fri från skinn och brunt kött. Skär i portionsbitar. Koka upp vatten, vinäger, salt, peppar, dillfrön, dillkvistar och lagerblad. Låt dra på plattan i 10 minuter. Slå den heta lagen över laxen i en bunke och täck med plast. Låt svalna i rumstemperatur. Blanda creme fraiche och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.

2
Koka äggen 10 minuter. Spola dem kalla, skala och riv dem på rivjärnets fina sida. Bryt laxen i bitar och krydda med flingsalt.

3
Lägg upp laxbitarna på ett fat med vattenkrasse, garnera med creme fraiche, ägg och forellrom.