Du behöver
- 400 g laxfilé
- 1 1/2 liter vatten
- 1 1/2 dl ljus vinäger
- 1/2 dl salt, 3 hela vitpepparkorn
- 1 tsk dillfrön
- 5 hela dillkvistar
- 2 lagerblad
- 1 dl creme fraiche
- 2 tsk riven pepparrot
- salt och svartpeppar
- 2 ägg
- flingsalt
- 50 g vattenkrasse
- 50 g forellrom
Gör så här
1
Putsa laxen fri från skinn och brunt kött. Skär i portionsbitar. Koka upp vatten, vinäger, salt, peppar, dillfrön, dillkvistar och lagerblad. Låt dra på plattan i 10 minuter. Slå den heta lagen över laxen i en bunke och täck med plast. Låt svalna i rumstemperatur. Blanda creme fraiche och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
2
Koka äggen 10 minuter. Spola dem kalla, skala och riv dem på rivjärnets fina sida. Bryt laxen i bitar och krydda med flingsalt.
3
Lägg upp laxbitarna på ett fat med vattenkrasse, garnera med creme fraiche, ägg och forellrom.