Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12 %
  • 1 msk salt
  • 2 dl gräddfil (avrunnen i kaffefilter över natten)
  • 1 citron (det gula skalet, rivet fint)
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk hackad gräslök
  • salt
  • 4 skivor kavring
  • 50 g västerbottensost
  • dill att garnera med

Gör så här

1
Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Vispa samman vatten, ättikssprit och salt tills saltet löst sig.

2
Marinera strömmingen i lagen

3
i 12 timmar – över natten. Häll av lagen och torka av strömmingarna.

4
Blanda gräddfil, citronskal, majonnäs och gräslök. Smaka av med salt.

5
Vänd strömmingsfiléerna i såsen och lägg upp i en glasburk tills de ska serveras. Hit kan de förberedas. Håller i kylskåp 8–10 dagar.

6
Servering:

7
Skär kavringskivorna i bitar, lägg en hoprullad strömmingsfilé på varje och lägg dem på ett fat. Strö på smulad ost och garnera med dill.