Du behöver
- 600 g strömmingsfiléer
- 5 dl vatten
- 1 dl ättiksprit, 12 %
- 1 msk salt
- 2 dl gräddfil (avrunnen i kaffefilter över natten)
- 1 citron (det gula skalet, rivet fint)
- 1 dl majonnäs
- 3 msk hackad gräslök
- salt
- 4 skivor kavring
- 50 g västerbottensost
- dill att garnera med
Gör så här
1
Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Vispa samman vatten, ättikssprit och salt tills saltet löst sig.
2
Marinera strömmingen i lagen
3
i 12 timmar – över natten. Häll av lagen och torka av strömmingarna.
4
Blanda gräddfil, citronskal, majonnäs och gräslök. Smaka av med salt.
5
Vänd strömmingsfiléerna i såsen och lägg upp i en glasburk tills de ska serveras. Hit kan de förberedas. Håller i kylskåp 8–10 dagar.
6
Servering:
7
Skär kavringskivorna i bitar, lägg en hoprullad strömmingsfilé på varje och lägg dem på ett fat. Strö på smulad ost och garnera med dill.