Du behöver

  • 1 kruka romansallad
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • en handfull valnötskärnor
  • 2 syrliga röda äpplen
  • pressad saft av 1 limefrukt
  • 2 msk fruktig olivolja
  • 2 msk ljus honung
  • svartpeppar

Gör så här

1
Skölj sallad, selleri och äpplen. Grovstrimla salladen (utom fyra uppläggningsblad). Finskiva

2
selleristänger, grovbryt nötterna. Kärna ur och skiva äpplena, strimla äppelköttet och vänd stavarna i limesaft. Låt rinna av, spara saften. Vänd ihop sallad, selleri, nötter och äpplen, fördela på gröna blad.

3
Stavmixa olja, 1/2 msk av limesaften, honung och lite malen peppar. Droppa dressingen över salladen.

4
Tips Riv limeskalet och spara till huvudrättens aromsmör innan du delar och pressar frukten.