Du behöver
- 1 kruka romansallad
- 2 stjälkar stjälkselleri
- en handfull valnötskärnor
- 2 syrliga röda äpplen
- pressad saft av 1 limefrukt
- 2 msk fruktig olivolja
- 2 msk ljus honung
- svartpeppar
Gör så här
1
Skölj sallad, selleri och äpplen. Grovstrimla salladen (utom fyra uppläggningsblad). Finskiva
2
selleristänger, grovbryt nötterna. Kärna ur och skiva äpplena, strimla äppelköttet och vänd stavarna i limesaft. Låt rinna av, spara saften. Vänd ihop sallad, selleri, nötter och äpplen, fördela på gröna blad.
3
Stavmixa olja, 1/2 msk av limesaften, honung och lite malen peppar. Droppa dressingen över salladen.
4
Tips Riv limeskalet och spara till huvudrättens aromsmör innan du delar och pressar frukten.