Du behöver

  • 4 portioner basmatiris
  • vatten, salt
  • 4 grova morötter
  • 500 g fiskpinnar eller dylikt
  • 1/2 msk (solros)olja
  • curry
  • 1 gurka
  • 2 msk korianderfrön
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 dl matyoghurt
  • cirka 3/4 tsk salt, svartpeppar
  • 2 msk strimlade korianderblad

Gör så här

1
Skölj riset, lägg i kastrull och tillsätt vatten och salt. Grovriv morötterna och tillsätt dem. Koka upp på högsta värme, sänk till lägsta och låt sjuda under lock.

2
Stek fiskpinnarna i olja. När de är nästan färdiga pudras de lätt med curry på bägge sidor innan de tas upp.

3
Halvera gurkan, karva ur fröhuset, skiva. Mal eller finstöt korianderfröna och blanda dem och citronrivet i yoghurten. Salta och peppra, vänd i örtbladen.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 572
Fett 25 g
Kolhydrater 70 g
Fibrer 3 g