Du behöver
- 4 portioner basmatiris
- vatten, salt
- 4 grova morötter
- 500 g fiskpinnar eller dylikt
- 1/2 msk (solros)olja
- curry
- 1 gurka
- 2 msk korianderfrön
- finrivet skal av 1 citron
- 2 dl matyoghurt
- cirka 3/4 tsk salt, svartpeppar
- 2 msk strimlade korianderblad
Gör sÄ hÀr
1
Skölj riset, lÀgg i kastrull och tillsÀtt vatten och salt. Grovriv morötterna och tillsÀtt dem. Koka upp pÄ högsta vÀrme, sÀnk till lÀgsta och lÄt sjuda under lock.
2
Stek fiskpinnarna i olja. NÀr de Àr nÀstan fÀrdiga pudras de lÀtt med curry pÄ bÀgge sidor innan de tas upp.
3
Halvera gurkan, karva ur fröhuset, skiva. Mal eller finstöt korianderfröna och blanda dem och citronrivet i yoghurten. Salta och peppra, vÀnd i örtbladen.
NÀringsvÀrde
Kcal 572
Fett 25 g
Kolhydrater 70 g
Fibrer 3 g