Du behöver
- 4 portioner basmatiris
- vatten, salt
- 4 grova morötter
- 500 g fiskpinnar eller dylikt
- 1/2 msk (solros)olja
- curry
- 1 gurka
- 2 msk korianderfrön
- finrivet skal av 1 citron
- 2 dl matyoghurt
- cirka 3/4 tsk salt, svartpeppar
- 2 msk strimlade korianderblad
Gör så här
1
Skölj riset, lägg i kastrull och tillsätt vatten och salt. Grovriv morötterna och tillsätt dem. Koka upp på högsta värme, sänk till lägsta och låt sjuda under lock.
2
Stek fiskpinnarna i olja. När de är nästan färdiga pudras de lätt med curry på bägge sidor innan de tas upp.
3
Halvera gurkan, karva ur fröhuset, skiva. Mal eller finstöt korianderfröna och blanda dem och citronrivet i yoghurten. Salta och peppra, vänd i örtbladen.
Näringsvärde
Kcal 572
Fett 25 g
Kolhydrater 70 g
Fibrer 3 g