Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 1 3/4 dl vispgrädde
  • 2 msk ägglikör, t ex Advocaat
  • 15 äggskal

Gör så här

1
Hacka chokladen fint. Koka upp vispgrädden, dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills den smält och tillsätt ägglikören.

2
Låt stelna i rumstemperatur till nästa dag. Är du otålig kan du ställa in den i kylen i cirka 30 minuter och röra då och då, men passa noga så att den inte blir för hård och kall.

3
Knacka upp toppen på äggen och skala av ett litet hål. Töm ut äggen i en bunke och skölj skalen noggrant med hett vatten och lite diskmedel. Låt torka.

4
Spritsa eller skeda upp chokladkrämen i äggen. Servera gärna till en kopp kaffe.


Kommentar:
Tips! Äggen du tömmer ut ur skalen kan du spara till några goda omeletter eller sockerkakor, men du kan även spritsa krämen i äggkoppar om du inte vill slösa bort äggen.