Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl (150 g)
  • 1.5 msk strösocker
  • 125 g smör kylskåpskallt

Fyllning:

3 st ägg
2 dl strösocker
0.5 dl vetemjöl (30 g)
2 tsk vaniljsocker
1 st grapefrukt saft av 1 medelstor
1 st citron saft och finrivet skal
florsocker till pudring

Gör så här

1
Botten: Blanda mjöl och socker, tillsätt det kalla smöret i bitar. Nyp ihop till en deg, eller kör snabbt ihop i matberedare. Klä en ugnsform, cirka 21 x 21 centimeter, med bakplåtspapper. Tryck ut degen i ett jämnt lager i hela formen, grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter tills den börjar få lite färg.

2

3
Fyllning: Rör under tiden ihop ägg och socker. Vispa ner mjöl och vaniljsocker, och därefter grapefruktsaft och saft och skal av citronen.

4
Häll fyllningen i formen och grädda cirka 12 minuter tills kakan har stannat, men fortfarande är lite kladdig. Låt svalna, lyft sedan försiktigt upp kakan ur formen. Skär i rutor, pudra med lite florsocker. Förvara svalt fram till serveringen.


Kommentar:
Tid 25 minuter + tid i ugn