Du behöver
- 125 g smör
- 3/4 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 dl vaniljsåspulver
- 1 tsk bakpulver
- Fyllning:
- 1/2 dl hallonsylt
- 6 krm rosenvatten (finns bl a i matbutiker med arabiskt sortiment)
Gör så här
1
Rör ihop smör och socker i mixer. Blanda vetemjöl, vaniljsåspulver och bakpulver och rör ner i smeten. Kör mixern tills degen grynar ihop sig.
2
Häll ut på bakbordet och knåda ihop till en avlång rulle. Om degen är svår att få ihop hjälper det att fukta händerna med lite vatten.
3
Skär rullen i 20–24 rundlar. Placera dem på plåten, platta till och gör en fördjupning i var och en. Blanda hallonsylten med rosenvatten och lägg en klick på varje kaka.
4
Grädda långt ner i ugnen i 200 grader i 10–12 minuter.