Du behöver

  • 125 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl vaniljsåspulver
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 1/2 dl hallonsylt
  • 6 krm rosenvatten (finns bl a i matbutiker med arabiskt sortiment)

Gör så här

1
Rör ihop smör och socker i mixer. Blanda vetemjöl, vaniljsåspulver och bakpulver och rör ner i smeten. Kör mixern tills degen grynar ihop sig.

2
Häll ut på bakbordet och knåda ihop till en avlång rulle. Om degen är svår att få ihop hjälper det att fukta händerna med lite vatten.

3
Skär rullen i 20–24 rundlar. Placera dem på plåten, platta till och gör en fördjupning i var och en. Blanda hallonsylten med rosenvatten och lägg en klick på varje kaka.

4
Grädda långt ner i ugnen i 200 grader i 10–12 minuter.