Du behöver
- 175 g smör i tärningar
- 100 g florsocker
- 2 st äggulor
- 240 g vetemjöl (4 dl)
- 2 krm bakpulver
- 0.5 krm salt
- mjöl till utbakning
- 175 g körsbärssylt tjock
Gör så här
1
Arbeta samman smör, socker, den ena äggulan (spar den andra till utbakningen), mjöl, bakpulver och salt med elvispens degkrokar. Tryck ut degen till en tallriksstor platta och svep i plastfolie, låt vila kallt någon timme.
2
Grovhacka under tiden stora bär i sylten och rör in dem i syltgelén igen.
3
4
Kalva degen på lätt mjölad bänk till omkring 3 mm tjocklek. Ta ut kakor med 3 formar. En slätrund, 4,5 cm i diameter, en uddigt rund, något mindre, omkring 4 cm tvärsöver, och en liten slät, 1,5 mm i diameter.
5
6
Hälften av kakorna ska tas ut med den stora slätrunda utstickaren och läggas på papprad plåt. Pensla med den uppvispade sista äggulan. Uddiga kakor med mitten urtagen av minsta formen läggs ovanpå de slätrunda. Pensla igen och lägg 1 tsk sylt i hålen.
7
8
Grädda i nedre delen av 200 grader varm ugn till fin färg, ungefär 9 minuter. Låt svalna på galler. Förvara i tät burk. Kan frysas.
Tid 1 1/2 timme + vilotimme