Du behöver
- 500 g + 150 g blandad, rensad svamp, t ex kantareller, champinjoner och karljohanssvamp
- 1+1 msk smör
- 3 schalottenlökar, hackade
- 7 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- salt och peppar
- ärtskott till garnering
- lite pesto vid sidan om
Gör så här
1
Strimla all svamp och fräs den större mängden i smöret tillsammans med schalottenlöken.
2
3
Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde och mjölk. Koka soppan sakta i 10 minuter, rör om då och då.
4
5
Mixa den slät med en stavmixer, smaka av med salt och peppar.
6
7
Bryn resten av svampen i smör. Fördela soppan i skålar, lägg i den brynta svampen, toppa med ärtskott. Servera pesto vid sidan om.