Du behöver

  • 500 g + 150 g blandad, rensad svamp, t ex kantareller, champinjoner och karljohanssvamp
  • 1+1 msk smör
  • 3 schalottenlökar, hackade
  • 7 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar
  • ärtskott till garnering
  • lite pesto vid sidan om

Gör så här

1
Strimla all svamp och fräs den större mängden i smöret tillsammans med schalottenlöken.

2

3
Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde och mjölk. Koka soppan sakta i 10 minuter, rör om då och då.

4

5
Mixa den slät med en stavmixer, smaka av med salt och peppar.

6

7
Bryn resten av svampen i smör. Fördela soppan i skålar, lägg i den brynta svampen, toppa med ärtskott. Servera pesto vid sidan om.