Du behöver

  • 300 g äggnudlar
  • 0.5 dl ketjap manis (söt soja)
  • saft och rivet skal från 1 lime
  • 0.5 msk ingefära riven
  • 5 st salladslökar strimlade
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 st zucchini
  • matolja
  • salt och peppar
  • 700 g lax skinn- och benfri i bit
  • 3 dl röda mangoldskott

Gör så här

1
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ketjap manis, limesaft, limeskal och ingefära, häll över nudlarna. Vänd ner salladslöken och sesamfrön i nudlarna.

2
Skär zucchinin i centimetertjocka skivor på längden. Pensla med olja, salta och peppra. Lägg laxbiten på ett ark aluminiumfolie, vik upp kanterna på folien, krydda laxen med salt och peppar. Grilla fisken på folien på gallret under lock i 10 minuter. Saknar grillen lock kan du täcka med ett större kastrullock eller en pajform av metall. Grilla zucchinin samtidigt, i cirka 5 minuter.

3
Skär zucchinin i bitar och vänd ner i nudelsalladen tillsammans med mangoldskotten. Servera laxen med ljummen nudelsallad.