Du behöver

  • 4 portioner snabbris, fullkorn
  • 2 limefrukter
  • salt, vatten
  • 2 burkar (à ca 400 g) fiskbullar i buljong
  • 1 slanggurka
  • 24 stora champinjoner
  • 24 stora ishavsräkor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk curry
  • 4 korta grova morötter
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 påse raitamix

Gör så här

1
1 Koka riset med pressad limejuice i vattnet.

2
2 Låt fiskbullarna rinna av. Skala gurkan, halvera på längden och skrapa ur kärnorna. Skär 3 centimeter breda bitar av gurkhalvorna. Ansa och halvera svamparna, skala räkorna.

3
3 Trä omväxlande fiskbullar, gurkbitar, räkor och svamp på spett. Blanda olja och curry, pensla på fiskbullar och räkor. Hetta upp grillpannor eller stek-järn, grilla cirka 5 minuter på varje sida.

4
4 Skala och riv morötterna. Smaksätt yoghurten med raitamix, blanda. Vänd i morotsrivet.