Du behöver
- 4 portioner snabbris, fullkorn
- 2 limefrukter
- salt, vatten
- 2 burkar (à ca 400 g) fiskbullar i buljong
- 1 slanggurka
- 24 stora champinjoner
- 24 stora ishavsräkor
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk curry
- 4 korta grova morötter
- 2 dl matyoghurt
- 1 påse raitamix
Gör så här
1
1 Koka riset med pressad limejuice i vattnet.
2
2 Låt fiskbullarna rinna av. Skala gurkan, halvera på längden och skrapa ur kärnorna. Skär 3 centimeter breda bitar av gurkhalvorna. Ansa och halvera svamparna, skala räkorna.
3
3 Trä omväxlande fiskbullar, gurkbitar, räkor och svamp på spett. Blanda olja och curry, pensla på fiskbullar och räkor. Hetta upp grillpannor eller stek-järn, grilla cirka 5 minuter på varje sida.
4
4 Skala och riv morötterna. Smaksätt yoghurten med raitamix, blanda. Vänd i morotsrivet.