Du behöver

  • 6 rabarberstjälkar (ca 700 g)
  • 2 1/2 dl frysta jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 2 1/2 msk potatismjöl + ?1/2 dl vatten
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 paket (2 1/2 dl) vispbar vaniljsås
  • 4 (kardemumma)veteskorpor
  • grönmyntablad

Gör så här

1
Skölj rabarbern och skär dem i 2–3 centimeter långa bitar. Lägg i en kastrull med delade jordgubbar, socker och vatten. Koka upp. Lyft upp rabarber och bär i en djup tallrik då rabarbern börjar tråda sig.

2
Rör samman potatismjöl och vatten, vispa ner redningen i rabarberspadet och koka upp. Lägg tillbaka rabarber och jordgubbar ihop med citronskalet i krämen. Låt kallna.

3
Vispa vaniljsåsen. Finkrossa skorporna. Lägg upp rabarber och vaniljvisp i portionsglas. Strö på lite skorpsmulor och garnera med myntablad.