Du behöver
- 8 hårdkokta ägg
- Koklag:
- 1 finhackad gul lök
- 1 strimlad fänkål
- 2 krossade vitlöksklyftor
- 1 skivad röd spansk peppar
- 4 msk äppelcidervinäger
- 1 dl olivolja
- 1 dl vatten
- 10 kvistar färsk timjan
- 1 msk salt
- Dillmajonnäs:
- 1 dl majonnäs
- 2 msk finhackad dill
Gör så här
1
1. Blanda samman vatten och olivolja. Lägg i lök, fänkål, vitlök, chili, timjan och salt. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Låt svalna och kyl lagen.
2
3
2. Skala äggen och lägg dem i den kalla lagen. Låt stå svalt över natten.
4
5
3. Blanda samman majonnäs och dill. Ställ svalt till servering. Skär äggen i halvor och spritsa på majonnäsen före servering.