Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fruktgrädde:
  • 250 g frysta hallon
  • 250 g fryst mango i bitar
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna lite. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Häll smöret i äggröran. Blanda ner mjölblandningen och rör till en jämn smet.

2
Klicka ut smeten i stora muffinsformar eller i en muffinsplåt. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i 12–15 minuter.

3
Fruktgrädde Låt hallon och mangobitar tina. Rör försiktigt ihop dem till en rödgul röra.

4
Vispa grädden och blanda den med knappt hälften av röran.

5
Skär av toppen på muffinsen och lägg underdelarna på fyra assietter.

6
Klicka fruktgrädde på muffinsen och lägg på locket. Häll resten av röran på tallriken och servera.