Du behöver

  • 4 ägg, hårdkokta, skalade
  • 2 msk skivad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • salt
  • 50 g löjrom
  • Crudité:
  • 4 rädisor
  • 1/2 fänkål
  • plockad dill
  • plockad körvel

Gör så här

1
Hacka äggen fint och blanda med gräslök och dill, smaka av med salt. Fixera som en smällkaramell i plastfilm. Låt stelna i kyl.

2

3
Hyvla eller skiva rädisor och fänkål tunt och lägg i isvatten.

4

5
Vid servering: Skiva upp 4 bitar av äggrullen och värm försiktigt till ljummen i ugnen, 90 grader.

6
Blanda upp rädisor och fänkål med örter. Spritsa upp löjrommen på äggrullen och lite på tallriken.


Kommentar:
Ingår i årets kock 2008, Tom Sjöstedts vinnarrecept: Råvarukorg.

”Variation på kål med crème på kålrot smaksatt med brynt smör, äggrulle med löjrom, dinkelstekt siklöja samt pepparrotsbuljong”.