Du behöver
- 4 ägg, hårdkokta, skalade
- 2 msk skivad gräslök
- 1 msk hackad dill
- salt
- 50 g löjrom
- Crudité:
- 4 rädisor
- 1/2 fänkål
- plockad dill
- plockad körvel
Gör så här
1
Hacka äggen fint och blanda med gräslök och dill, smaka av med salt. Fixera som en smällkaramell i plastfilm. Låt stelna i kyl.
2
3
Hyvla eller skiva rädisor och fänkål tunt och lägg i isvatten.
4
5
Vid servering: Skiva upp 4 bitar av äggrullen och värm försiktigt till ljummen i ugnen, 90 grader.
6
Blanda upp rädisor och fänkål med örter. Spritsa upp löjrommen på äggrullen och lite på tallriken.
Ingår i årets kock 2008, Tom Sjöstedts vinnarrecept: Råvarukorg.
”Variation på kål med crème på kålrot smaksatt med brynt smör, äggrulle med löjrom, dinkelstekt siklöja samt pepparrotsbuljong”.