Du behöver
- 2 msk strösocker
- 1 dl balsamvinäger
- 1 dl rödvin
- 1/2 dl vatten
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 1/2 msk majsenaredning
- 2 msk smör
- Svartrötter:
- 6–8 svartrötter
- 1/2 citron
- 1/2 tsk askorbinsyra
- vatten
- 1 msk rapsolja
- salt och vitpeppar
- Blomkålspuré:
- 1 stort blomkålshuvud (2 små)
- 1 1/2 dl mellangrädde
- 2 msk finskuren gräslök
- 2 tsk rivet citronskal
- salt och vitpeppar
- Majskyckling:
- 700 g majskycklingbröst med skinn
- salt, peppar, rapsolja
Gör så här
1
Balsamicoreduktion:
2
Smält sockret i en kastrull. När det börjar bli brunt, häll i vinäger, rödvin, vatten och fond. Koka ihop i 6 minuter. Red av med majsena. Vispa i smöret.
3
4
Svartrötter:
5
Skala svartrötterna och gnid med citron. Skär i 5 centimetersbitar. Lägg i en kastrull med askorbinsyran, täck rejält med vatten. Koka i 6 minuter, lyft upp, låt svalna. Skär i tunnare strimlor. Bryn i lite rapsolja i en stekpanna strax före servering, salta och peppra.
6
7
Blomkålspuré:
8
Skär bort mittstocken och bryt ner kålen i bitar i en kastrull. Täck med lättsaltat vatten och koka mjuk i 15–20 minuter. Slå av vattnet och ånga av. Häll på grädde och låt den nästan koka in. Mixa till slät puré. Rör i gräslök och citronskal, salta och peppra.
9
10
Majskyckling:
11
Värm ugnen till 175 grader. Salta, peppra och bryn kycklingbrösten runt om i en het panna med lite olja. Efterstek i ugnen i cirka 15 minuter. Skiva upp och servera med tillbehören.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows