Du behöver

  • 2 msk strösocker
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl rödvin
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1/2 msk majsenaredning
  • 2 msk smör
  • Svartrötter:
  • 6–8 svartrötter
  • 1/2 citron
  • 1/2 tsk askorbinsyra
  • vatten
  • 1 msk rapsolja
  • salt och vitpeppar
  • Blomkålspuré:
  • 1 stort blomkålshuvud (2 små)
  • 1 1/2 dl mellangrädde
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 tsk rivet citronskal
  • salt och vitpeppar
  • Majskyckling:
  • 700 g majskycklingbröst med skinn
  • salt, peppar, rapsolja

Gör så här

1
Balsamicoreduktion:

2
Smält sockret i en kastrull. När det börjar bli brunt, häll i vinäger, rödvin, vatten och fond. Koka ihop i 6 minuter. Red av med majsena. Vispa i smöret.

3

4
Svartrötter:

5
Skala svartrötterna och gnid med citron. Skär i 5 centimetersbitar. Lägg i en kastrull med askorbinsyran, täck rejält med vatten. Koka i 6 minuter, lyft upp, låt svalna. Skär i tunnare strimlor. Bryn i lite rapsolja i en stekpanna strax före servering, salta och peppra.

6

7
Blomkålspuré:

8
Skär bort mittstocken och bryt ner kålen i bitar i en kastrull. Täck med lättsaltat vatten och koka mjuk i 15–20 minuter. Slå av vattnet och ånga av. Häll på grädde och låt den nästan koka in. Mixa till slät puré. Rör i gräslök och citronskal, salta och peppra.

9

10
Majskyckling:

11
Värm ugnen till 175 grader. Salta, peppra och bryn kycklingbrösten runt om i en het panna med lite olja. Efterstek i ugnen i cirka 15 minuter. Skiva upp och servera med tillbehören.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows