Du behöver
- 12 blad gelatin
8 dl matlagnings- eller naturell yoghurt
2-4 msk nyriven pepparrot
1 dl lag från inlagda rödbetor
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
400 g strömmingsfilé
slätbladig persilja
Kokspad:
3 dl vatten
1/2 msk fiskfond
några persiljestjälkar
Gör så här
1
Lägg gelatinet i blöt i rikligt med kallt vatten. Blanda yoghurt, pepparrot (smaka av, rötterna har så olika styrka) och rödbetslag, salt och peppar i en bunke.
2
Halvera fiskfiléerna på längden, passa på att klippa bort ryggfenan, salta köttsidorna. Rulla varje fiskbit med ett persiljeblad, fäst med tandpetare. Koka upp spadets alla ingredienser, sänk till svag värme och lägg i fiskrullarna. Sjud under lock cirka 5 minuter, tills filéerna är genomkokta. Ta upp med hålslev och låt kallna, avlägsna tandpetarna.
3
Koka ihop spadet till cirka 1 dl, sila det och lös urkramat gelatin i spadet, rör ner gelatinlösningen i den kalla yoghurten. Bottna med rosa gelatinyoghurt i en savaräng/kransform, låt stelna i kylen några minuter. Lägg så kalla fiskrullar i ett lager i formen, häll på yoghurt så det täcker, låt stelna i kylen, upprepa.
4
I god tid före servering: Doppa formen i hett vatten, som når precis till kanten, några sekunder tills fromagen lossnar. Stjälp upp på serveringsfat och ställ i kylen. Täck med plastfolie när ytan stelnat helt igen.
5
Bör göras en dag i förväg.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows