Du behöver

  • 12 blad gelatin
    8 dl matlagnings- eller naturell yoghurt
    2-4 msk nyriven pepparrot
    1 dl lag från inlagda rödbetor
    1 tsk salt
    2 krm vitpeppar
    400 g strömmingsfilé
    slätbladig persilja
    Kokspad:
    3 dl vatten
    1/2 msk fiskfond
    några persiljestjälkar

Gör så här

1
Lägg gelatinet i blöt i rikligt med kallt vatten. Blanda yoghurt, pepparrot (smaka av, rötterna har så olika styrka) och rödbetslag, salt och peppar i en bunke.

2
Halvera fiskfiléerna på längden, passa på att klippa bort ryggfenan, salta köttsidorna. Rulla varje fiskbit med ett persiljeblad, fäst med tandpetare. Koka upp spadets alla ingredienser, sänk till svag värme och lägg i fiskrullarna. Sjud under lock cirka 5 minuter, tills filéerna är genomkokta. Ta upp med hålslev och låt kallna, avlägsna tandpetarna.

3
Koka ihop spadet till cirka 1 dl, sila det och lös urkramat gelatin i spadet, rör ner gelatinlösningen i den kalla yoghurten. Bottna med rosa gelatinyoghurt i en savaräng/kransform, låt stelna i kylen några minuter. Lägg så kalla fiskrullar i ett lager i formen, häll på yoghurt så det täcker, låt stelna i kylen, upprepa.

4
I god tid före servering: Doppa formen i hett vatten, som når precis till kanten, några sekunder tills fromagen lossnar. Stjälp upp på serveringsfat och ställ i kylen. Täck med plastfolie när ytan stelnat helt igen.

5
Bör göras en dag i förväg.

Portioner
6 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows