Du behöver

  • 4 färska eller tinade kycklingfiléer
  • Marinad:
  • 1/2 dl soja
  • 4 msk stark chilisås
  • 1 msk olja
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 krm kajennpeppar
  • Sås:
  • 1 stort hårt päron, ca 150 g
  • 1 liten kruka färsk basilika
  • 1 pkt (250 g) frysta finstrimlade wokgrönsaker
  • 3 dl vispgrädde
  • tabasco och salt efter smak
  • Till wokning: 1/2 dl olja

Gör så här

1
Strimla kycklingfiléerna penntjocka och lägg dem i en kraftig plastpåse. Blanda ingredienserna till marinaden och häll ner i plastpåsen. Låt marinera några timmar.

2
Förbered såsen genom att grovriva päronet och klippa basilikabladen i småbitar.

3
Hetta upp oljan så att den ryker svagt och woka kycklingen med marinaden lite i taget. Kyckling ska vara genomstekt och man kontrollerar det genom att skära itu en bit efter ett par minuter.

4
Fortsätt med wokgrönsakerna ett par minuter. Lägg i päron- rivet, basilika och grädde.

5
Lägg i kycklingen och låt allt puttra någon minut.

6
Smaksätt med några stänk tabasco och eventuellt salt.

7
Servera till ris.