Du behöver
- 4 färska eller tinade kycklingfiléer
- Marinad:
- 1/2 dl soja
- 4 msk stark chilisås
- 1 msk olja
- 1 tsk riven ingefära
- 2 krm kajennpeppar
- Sås:
- 1 stort hårt päron, ca 150 g
- 1 liten kruka färsk basilika
- 1 pkt (250 g) frysta finstrimlade wokgrönsaker
- 3 dl vispgrädde
- tabasco och salt efter smak
- Till wokning: 1/2 dl olja
Gör så här
1
Strimla kycklingfiléerna penntjocka och lägg dem i en kraftig plastpåse. Blanda ingredienserna till marinaden och häll ner i plastpåsen. Låt marinera några timmar.
2
Förbered såsen genom att grovriva päronet och klippa basilikabladen i småbitar.
3
Hetta upp oljan så att den ryker svagt och woka kycklingen med marinaden lite i taget. Kyckling ska vara genomstekt och man kontrollerar det genom att skära itu en bit efter ett par minuter.
4
Fortsätt med wokgrönsakerna ett par minuter. Lägg i päron- rivet, basilika och grädde.
5
Lägg i kycklingen och låt allt puttra någon minut.
6
Smaksätt med några stänk tabasco och eventuellt salt.
7
Servera till ris.