Du behöver
- 4 stora bakpotatisar, vikt 150 g/styck
- Mexifyllning:
- 400 g köttfärs
- 1 msk smör eller margarin
- 1 påse tacokrydda
- 1 1/2 dl vatten
- salt
- peppar
- Kaviarröra:
- 2 dl gräddfil
- 3 msk kaviar
- 1 msk finhackad gul lök
Gör så här
1
Skölj av potatisarna och torka dem torra. Pricka några hål i potatisen. Baka dem i mikrougnen på full effekt. Det tar 15-20 minuter på full effekt för fyra potatisar. Man beräknar 4-5 minuter per potatis.
2
3
Den som har gott om tid bakar potatisen i vanlig ugn, 225 grader, i ca 50 minuter. Resultatet blir bäst i den vanliga ugnen, men helt okej i mikron när vi är stressade. Välj den fyllning som passar dig bäst.
4
5
Mexifyllning: Fräs köttfärsen i smöret och rör den grynig med en gaffel. Tillsätt tacokryddan och vatten och låt koka 5 minuter. Krydda eventuellt lite extra. Servera med potatisen, majskorn, paprika och gurka.
6
Kaviarröra: Blanda alltsammans i en skål. Servera till potatisen med sallad och rädisor.