Du behöver

  • 4 stora bakpotatisar, vikt 150 g/styck
  • Mexifyllning:
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 1/2 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • Kaviarröra:
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk kaviar
  • 1 msk finhackad gul lök

Gör så här

1
Skölj av potatisarna och torka dem torra. Pricka några hål i potatisen. Baka dem i mikrougnen på full effekt. Det tar 15-20 minuter på full effekt för fyra potatisar. Man beräknar 4-5 minuter per potatis.

2

3
Den som har gott om tid bakar potatisen i vanlig ugn, 225 grader, i ca 50 minuter. Resultatet blir bäst i den vanliga ugnen, men helt okej i mikron när vi är stressade. Välj den fyllning som passar dig bäst.

4

5
Mexifyllning: Fräs köttfärsen i smöret och rör den grynig med en gaffel. Tillsätt tacokryddan och vatten och låt koka 5 minuter. Krydda eventuellt lite extra. Servera med potatisen, majskorn, paprika och gurka.

6
Kaviarröra: Blanda alltsammans i en skål. Servera till potatisen med sallad och rädisor.