Du behöver
- 300 g kalkonschnitzlar
- 1 st purjolök
- 0.5 st röd paprika
- 1 st ananasringar (220 g)
- 1 msk olja
- salt
- peppar
- chili ca 2 msk sweet sauce
- 2 msk japansk soja
- ananasspad ca 1 dl
- 1.5 dl vatten
- 1 msk maizena
- 0.5 dl jordnötter
Att servera till:
jasminris
jordnötter
soja
sallad
Gör så här
1
1. Skär kalkonköttet i cm-breda strimlor.
2
2. Skölj, ansa och strimla purjolöken och paprikan. Skär ananasen i bitar.
3
3. Bryn köttet i oljan i en traktör- eller stekpanna. Smaksätt med salt och peppar.
4
4. Tillsätt purjo, paprika och ananas och låt alltsammans fräsa med köttet ett par minuter tills löken mjuknar.
5
5. Häll på chili, soja och ananasspad. Blanda vatten och majsstärkelse och häll i redningen under omrörning. Låt alltsammans sjuda under lock någon minut. Lägg i jordnötterna.
6
6. Servera med jasminris, extra jordnötter och soja som var och en kan hälla på. Bjud en blandad sallad vid sidan om.