Du behöver

  • 1 liten (ca 150 g) purjolök
  • 1–2 vitlöksklyftor (hackade)
  • 1/2 syrligt äpple
  • 1 msk olja
  • 250 g djupfryst broccoli eller ett färskt broccolistånd
  • 5 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond eller 1–2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1/4–1/2 tsk pepparmix (innehåller bland annat spiskummin, svartpeppar, paprika, senapsfrön och koriander)
  • 1 dl matlagningsgrädde

Gör så här

1
Fräs strimlad purjolök, vitlök och skalat och tärnat äpple i oljan.

2
Lägg i den skurna broccolin och fyll på med vatten och fond eller tärningar. Låt småkoka i 15–20 minuter. Smaka av med pepparmix.

3
Kör soppan skummig med grädden i matberedaren eller med stavmixer.

4
Servera med stekta kantareller.