Du behöver
- 1 liten (ca 150 g) purjolök
- 1–2 vitlöksklyftor (hackade)
- 1/2 syrligt äpple
- 1 msk olja
- 250 g djupfryst broccoli eller ett färskt broccolistånd
- 5 dl vatten
- 2 msk grönsaksfond eller 1–2 grönsaksbuljongtärningar
- 1/4–1/2 tsk pepparmix (innehåller bland annat spiskummin, svartpeppar, paprika, senapsfrön och koriander)
- 1 dl matlagningsgrädde
Gör så här
1
Fräs strimlad purjolök, vitlök och skalat och tärnat äpple i oljan.
2
Lägg i den skurna broccolin och fyll på med vatten och fond eller tärningar. Låt småkoka i 15–20 minuter. Smaka av med pepparmix.
3
Kör soppan skummig med grädden i matberedaren eller med stavmixer.
4
Servera med stekta kantareller.