Du behöver

  • ca 500 g ätfärdig julkorv
  • 3 msk senap
  • 1 kg mjölig potatis
  • 250 g tinad brysselkål
  • 1 msk smör
  • 1–2 tsk salt
  • 2 krm malen
  • vitpeppar
  • (1/2 tsk strösocker)
  • 1–2 dl lättmjölk
  • 2 apelsiner

Gör så här

1
1 Klyv korvarna på längden och lägg i ugnsform. Snitta ovansidan och bred senap på. Grilla mitt i 200 grader varm ugn cirka 10 minuter.

2
2 Skala och grovskiva potatisen, lägg i kastrull tillsammans med brysselkål.

3
Koka upp under lock. Sänk till svag värme och låt sjuda med lock på glänt tills potatisen är riktigt mjuk. Slå bort vattnet.

4
3 Klicka i smör, strö i salt (börja med lilla mängden), peppar och socker (om du vill). Mosa med hjälp av elvispen, späd med mjölk till lagom konsistens. Smaka av.

5
4 Klyfta apelsinerna med skalet på, servera till maten.