Du behöver
- ca 500 g ätfärdig julkorv
- 3 msk senap
- 1 kg mjölig potatis
- 250 g tinad brysselkål
- 1 msk smör
- 1–2 tsk salt
- 2 krm malen
- vitpeppar
- (1/2 tsk strösocker)
- 1–2 dl lättmjölk
- 2 apelsiner
Gör så här
1
1 Klyv korvarna på längden och lägg i ugnsform. Snitta ovansidan och bred senap på. Grilla mitt i 200 grader varm ugn cirka 10 minuter.
2
2 Skala och grovskiva potatisen, lägg i kastrull tillsammans med brysselkål.
3
Koka upp under lock. Sänk till svag värme och låt sjuda med lock på glänt tills potatisen är riktigt mjuk. Slå bort vattnet.
4
3 Klicka i smör, strö i salt (börja med lilla mängden), peppar och socker (om du vill). Mosa med hjälp av elvispen, späd med mjölk till lagom konsistens. Smaka av.
5
4 Klyfta apelsinerna med skalet på, servera till maten.