Du behöver
- 2 vilöksklyftor
- 2 msk färsk ingerfära
- 2 citrongräs
- 1 hel kyckling, ca 1,3 kg
- 1-2 dl vetemjöl
- 3 msk olja
- 3-4 dl vatten
- 1 kycklingbuljongtärning
- 2 tsk curry
- 1 msk plommonsås
- 4 citron- eller limeblad
- 2 tsk sambal oelek
Gör så här
1
Förberedelser:
2
1. Skala vitlöken och hacka den. Skala ingerfära och skär den i mindre bitar.
3
2. Skala bort yttersta lagret av citronstängerna och dela varje stång i tre delar.
4
3. Stycka kycklingen i mindre bitar. Vänd bitarna på båda sidorna i mjölet.
5
4. Hetta upp oljan i en gryta. Bryn kycklingen på båda sidorna tillsammans med vitlöken.
6
5. Häll i vatten så att det nästan täcker kycklinbitarna. Tillsätt
7
buljongtärningen, curry, ingerfära, plommonsås, citrongräs, citronblad och sambal oelek.
8
6. Låt småkoka under lock tills kycklingen är genomkokt ca 40 min, kontrollera att köttsaften är klar utan rosa inslag.
9
Servera med kokt ris.
Tips!
Experimentera med kryddorna. Sambal Olek är en chilikrydda och kan uppfattas som stark, därför kan den uteslutas om man så vill.
Plommonsås, citronstänger, citronblad, sambal oelek finnes säkrast att köpa hos Asiatiska livsmedelsaffärer.