Du behöver
- 4 lammfiléer, ca 130 g per person
- 3–4 morötter, skurna i små tärningar
- 3–4 palsternackor, skurna i små tärningar
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar
- 100 g rucola
- 50 g ärtskott, kan uteslutas
- färsk basilika
- Schalottenvinägrett:
- 2–3 schalottenlökar, finhackade
- 2 msk citron, pressad
- 6 msk olivolja
- 1 tsk timjan, torkad
- 1 krm salt
- 1 nypa vitpeppar
- Honungsglaserat bacon:
- 8 skivor bacon
- 2 tsk olivolja
- 1 msk honung
Gör så här
1
Sätt ugnen på 180 grader. Stek de kryddade lammfiléerna i en het grillpanna så de får fin yta. Kör klart dem i ugnen tills de når en inre temperatur av 70 grader.
2
Skala och tärna morötter och palsternackor och rosta dem i en stekpanna med lite olivolja, salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
3
Blanda rucola, ärtskott och den färska basilikan i en bunke. Blanda ner de rostade rotfrukterna.
4
5
Schalottenvinägrett:
6
Skala och finhacka schalottenlökarna och lägg i botten på en liten bunke.
7
Häll över citron, olivolja, timjan och rör om. Smaka av med salt och peppar.
8
Ställ åt sidan och låt vinägretten dra till sig smaken.
9
10
Honungsglaserat bacon:
11
Stek baconskivorna i olivolja och häll över honungen. Klart vid knaprig konsistens.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows