Du behöver

  • 4 lammfiléer, ca 130 g per person
  • 3–4 morötter, skurna i små tärningar
  • 3–4 palsternackor, skurna i små tärningar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 100 g rucola
  • 50 g ärtskott, kan uteslutas
  • färsk basilika
  • Schalottenvinägrett:
  • 2–3 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk citron, pressad
  • 6 msk olivolja
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 1 krm salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • Honungsglaserat bacon:
  • 8 skivor bacon
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk honung

Gör så här

1
Sätt ugnen på 180 grader. Stek de kryddade lammfiléerna i en het grillpanna så de får fin yta. Kör klart dem i ugnen tills de når en inre temperatur av 70 grader.

2
Skala och tärna morötter och palsternackor och rosta dem i en stekpanna med lite olivolja, salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

3
Blanda rucola, ärtskott och den färska basilikan i en bunke. Blanda ner de rostade rotfrukterna.

4

5
Schalottenvinägrett:

6
Skala och finhacka schalottenlökarna och lägg i botten på en liten bunke.

7
Häll över citron, olivolja, timjan och rör om. Smaka av med salt och peppar.

8
Ställ åt sidan och låt vinägretten dra till sig smaken.

9

10
Honungsglaserat bacon:

11
Stek baconskivorna i olivolja och häll över honungen. Klart vid knaprig konsistens.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows