Du behöver

  • 600–800 g marulk eller lax, putsad och skuren i portionsbitar
  • smör
  • salt, svartpeppar
  • Rödvinssås:
  • 1 schalottenlök, tärnad
  • 1 vitlöksklyfta, tärnad
  • 1/2 morot, tärnad
  • 1/2 palsternacka, tärnad
  • 50 g rotselleri, tärnad
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 4 dl rödvin
  • 4 dl kalvfond eller 2 buljongtärningar + vatten
  • salt, svartpeppar
  • majsenamjöl
  • Smörfrästa rödbetor:
  • 2 rödbetor, kokta i lättsaltat vatten
  • smör
  • salt, svartpeppar
  • Gräddkokta vita bönor:
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 70 g torra vita bönor
  • salt, peppar

Gör så här

1
Bryn fisken i smör. Krydda.

2

3
Rödvinssås:

4
Bryn grönsakerna i smör och socker. Slå i vin, låt koka i 30 minuter. Slå i fond, koka upp. Krydda. Sila och red av såsen med mjöl.

5

6
Smörfrästa rödbetor:

7
Skär betorna i mindre bitar. Fräs i smöret. Krydda.

8

9
Gräddkokta vita bönor:

10
Fräs lök i smör, tillsätt grädde, vinäger och bönor. Sjud på låg värme tills de är mjuka (cirka 1 1/2 timme). Krydda.