Du behöver
- 600–800 g marulk eller lax, putsad och skuren i portionsbitar
- smör
- salt, svartpeppar
- Rödvinssås:
- 1 schalottenlök, tärnad
- 1 vitlöksklyfta, tärnad
- 1/2 morot, tärnad
- 1/2 palsternacka, tärnad
- 50 g rotselleri, tärnad
- 2 msk smör
- 2 msk strösocker
- 4 dl rödvin
- 4 dl kalvfond eller 2 buljongtärningar + vatten
- salt, svartpeppar
- majsenamjöl
- Smörfrästa rödbetor:
- 2 rödbetor, kokta i lättsaltat vatten
- smör
- salt, svartpeppar
- Gräddkokta vita bönor:
- 1 schalottenlök, hackad
- 2 msk smör
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk äppelcidervinäger
- 70 g torra vita bönor
- salt, peppar
Gör så här
1
Bryn fisken i smör. Krydda.
2
3
Rödvinssås:
4
Bryn grönsakerna i smör och socker. Slå i vin, låt koka i 30 minuter. Slå i fond, koka upp. Krydda. Sila och red av såsen med mjöl.
5
6
Smörfrästa rödbetor:
7
Skär betorna i mindre bitar. Fräs i smöret. Krydda.
8
9
Gräddkokta vita bönor:
10
Fräs lök i smör, tillsätt grädde, vinäger och bönor. Sjud på låg värme tills de är mjuka (cirka 1 1/2 timme). Krydda.