Du behöver

  • 600 g kycklingbröstfilé
  • skal och saft av 2 limefrukter
  • 3 msk kinasoja
  • 1 tsk salt
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl (solros)olja
  • 1 msk malda spiskummin
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 1/2 dl flytande ljunghonung
  • cirka 12 (trä)spett
  • 1 msk ljunghonung
  • Rostad paprika:
  • 2–3 röda paprikor
  • 1 msk (oliv)olja
  • fingersalt
  • svartpeppar
  • Guacamole:
  • 2 mogna avokador
  • 1 påse guacamolemix
  • saften av 1/2–1 lime

Gör så här

1
Ansa kycklingfiléerna och skär dem till 2 x 2 centimeter tjocka strimlor. Riv tvättad lime fint. Pressa den ena limefrukten. Blanda i en rejäl plastpåse: pressad lime, soja, salt, vitlök, olja, kryddor och honung. Lägg i köttstrimlorna, förslut påsen och låt marinera någon timme. Vänd påsen emellanåt.

2
Trä på spett och lägg i lätt oljad ugnsform. Ringla honung på köttet. Stek mitt i 225 grader varm ugn omkring 20 minuter.

3

4
Rostad paprika:

5
Tvätta paprikorna och dela dem på höjden till breda bitar. Gnid varje bit med oljade händer och lägg med skinnsidan upp i oljad ugnsform. Ställ mitt i 225 graders ugn 25 minuter, tills skalet börjar få svarta fläckar. Ta ut, låt svalna lite och dra skinnet från fruktköttet. Kan göras i förväg och värmas med spetten 5 minuter.

6

7
Guacamole:

8
Mixa eller mosa avokadoköttet, blanda med kryddpulver och limesaft.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows