Du behöver
- 600 g kycklingbröstfilé
- skal och saft av 2 limefrukter
- 3 msk kinasoja
- 1 tsk salt
- 2 krossade vitlöksklyftor
- 1/2 dl (solros)olja
- 1 msk malda spiskummin
- 1/2 tsk kajennpeppar
- 1/2 dl flytande ljunghonung
- cirka 12 (trä)spett
- 1 msk ljunghonung
- Rostad paprika:
- 2–3 röda paprikor
- 1 msk (oliv)olja
- fingersalt
- svartpeppar
- Guacamole:
- 2 mogna avokador
- 1 påse guacamolemix
- saften av 1/2–1 lime
Gör så här
1
Ansa kycklingfiléerna och skär dem till 2 x 2 centimeter tjocka strimlor. Riv tvättad lime fint. Pressa den ena limefrukten. Blanda i en rejäl plastpåse: pressad lime, soja, salt, vitlök, olja, kryddor och honung. Lägg i köttstrimlorna, förslut påsen och låt marinera någon timme. Vänd påsen emellanåt.
2
Trä på spett och lägg i lätt oljad ugnsform. Ringla honung på köttet. Stek mitt i 225 grader varm ugn omkring 20 minuter.
3
4
Rostad paprika:
5
Tvätta paprikorna och dela dem på höjden till breda bitar. Gnid varje bit med oljade händer och lägg med skinnsidan upp i oljad ugnsform. Ställ mitt i 225 graders ugn 25 minuter, tills skalet börjar få svarta fläckar. Ta ut, låt svalna lite och dra skinnet från fruktköttet. Kan göras i förväg och värmas med spetten 5 minuter.
6
7
Guacamole:
8
Mixa eller mosa avokadoköttet, blanda med kryddpulver och limesaft.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows