Du behöver
- 400 g stek av emu eller struts
- vetemjöl
- 2 msk nötolja (för recept klicka på rubriken nedan)
- Pocherade ägg:
- 1 liter vatten
- 1/4 tsk salt
- vitpeppar
- 1 tsk vinäger
- 4 ägg
- Grönsaker:
- 2 stora morötter
- 2 gröna paprikor
- Till garnering:
- röd spansk peppar och gräslök
- chutney (för recept klicka på rubriken nedan)
Gör så här
1
Skär köttbiten i 12 tunna skivor. Lägg dem mellan plastfolie och banka ut dem ännu tunnare.
2
Pochera äggen: Koka upp vatten med salt, en doft av vitpeppar och vinäger. Knäck äggen och låt dem glida ur skalen ned i vattnet – som endast får sjuda. Skeda vitan runtom gulan vartefter ägget stelnar. Sjud 5 minuter. Ta upp äggen med hålslev och låt kallna.
3
Förbered grönsakerna: Finstrimla skalade morötter och urkärnade paprikor. Lägg strimlorna att “krispa till sig” i kallt vatten.
4
Stek köttet: Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Pudra under tiden köttskivorna lätt med vetemjöl. Hetta upp oljan i stekpannan. Lägg i köttskivorna och stek dem 1 minut på varje sida. Ta upp och håll köttet varmt.
5
Woka grönsakerna: Häll lite mer olja i stekpannan. Skaka vattnet väl ur grönsakerna i en handduk. Woka grönsakerna knappt mjuka.
6
Fördela köttet på varma tallrikar. Toppa med grönsaksstrimlorna och sist var sitt ägg som garneras med chilipeppar och gräslök. Ringla chutney runtom på tallrikarna.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows