Du behöver

  • 400 g stek av emu eller struts
  • vetemjöl
  • 2 msk nötolja (för recept klicka på rubriken nedan)
  • Pocherade ägg:
  • 1 liter vatten
  • 1/4 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk vinäger
  • 4 ägg
  • Grönsaker:
  • 2 stora morötter
  • 2 gröna paprikor
  • Till garnering:
  • röd spansk peppar och gräslök
  • chutney (för recept klicka på rubriken nedan)

Gör så här

1
Skär köttbiten i 12 tunna skivor. Lägg dem mellan plastfolie och banka ut dem ännu tunnare.

2
Pochera äggen: Koka upp vatten med salt, en doft av vitpeppar och vinäger. Knäck äggen och låt dem glida ur skalen ned i vattnet – som endast får sjuda. Skeda vitan runtom gulan vartefter ägget stelnar. Sjud 5 minuter. Ta upp äggen med hålslev och låt kallna.

3
Förbered grönsakerna: Finstrimla skalade morötter och urkärnade paprikor. Lägg strimlorna att “krispa till sig” i kallt vatten.

4
Stek köttet: Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Pudra under tiden köttskivorna lätt med vetemjöl. Hetta upp oljan i stekpannan. Lägg i köttskivorna och stek dem 1 minut på varje sida. Ta upp och håll köttet varmt.

5
Woka grönsakerna: Häll lite mer olja i stekpannan. Skaka vattnet väl ur grönsakerna i en handduk. Woka grönsakerna knappt mjuka.

6
Fördela köttet på varma tallrikar. Toppa med grönsaksstrimlorna och sist var sitt ägg som garneras med chilipeppar och gräslök. Ringla chutney runtom på tallrikarna.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows