Du behöver
- 1 liter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 500 g spättafilé
- 1 burk (stora) musslor utan spad
- 600 g tinade frysärter
- 2 msk gräslök
- kajennpeppar
- 1 tsk wasabi
- 4 msk creme fraiche
Gör så här
1
Koka upp vatten och buljongtärningar. Halvera spättorna längs rygglinjen. Vira in en mussla i varje fiskhalva och stäng med tandpetare (lättast med filéer utan skinn). Låt snurrorna sjuda 3 minuter i buljongen, ta upp och håll varma.
2
Koka upp ärter och gräslök i buljongen, låt småsjuda 2 minuter. Stavmixa till en relativt jämn soppa. Smaka av med salt och en aning kajennpeppar.
3
Rör samman wasabi och creme fraiche att klicka i soppan.
4
Här behövs var sin ostknäcke, plättar med bär eller ostkaka med fruktsallad för mättnadens skull!