Du behöver

  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 500 g spättafilé
  • 1 burk (stora) musslor utan spad
  • 600 g tinade frysärter
  • 2 msk gräslök
  • kajennpeppar
  • 1 tsk wasabi
  • 4 msk creme fraiche

Gör så här

1
Koka upp vatten och buljongtärningar. Halvera spättorna längs rygglinjen. Vira in en mussla i varje fiskhalva och stäng med tandpetare (lättast med filéer utan skinn). Låt snurrorna sjuda 3 minuter i buljongen, ta upp och håll varma.

2
Koka upp ärter och gräslök i buljongen, låt småsjuda 2 minuter. Stavmixa till en relativt jämn soppa. Smaka av med salt och en aning kajennpeppar.

3
Rör samman wasabi och creme fraiche att klicka i soppan.

4
Här behövs var sin ostknäcke, plättar med bär eller ostkaka med fruktsallad för mättnadens skull!