Du behöver

  • 5 dl kormasås (indiska hyllan)
  • 600 g avrunna fiskbullar (spara buljongen)
  • 5 portioner basmatiris
  • 2 morötter
  • 1 gurka
  • 2 dl mager yoghurt
  • 1 påse raitakryddmix (indiska hyllan)

Gör så här

1
Värm såsen i kastrull med 1 dl av fiskbuljongen. Lägg i avrunna fiskbullar och låt dem bli varma under lock på knapp medelvärme. Rör försiktigt om emellanåt.

2
Skölj igenom riset i sil och lägg i kastrull med vatten och salt enligt paketet. Låt koka upp. Skala och grovriv morötterna och vänd ner i riset när det är nästan färdigkokt. Låt koka färdigt under lock.

3
Skölj och halvera gurkan, skrapa ur det blöta inkråmet med sked. Skiva gurkan till halvmånar. Blanda yoghurt med raitamix och vänd ner gurkan.