Du behöver

  • 250 g penne eller liknande
  • 200 g haricots verts
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st kidneybönor (400 g)
  • 1 pkt bacon
  • chorizokorvar à 100 g
  • 200 g champinjoner färska
  • persilja

Balsamyoghurt:

2 dl yoghurt naturell
1.5 msk balsamvinäger
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymalen
timjanblad cirka 1 msk repade

Gör så här

1
Koka pastan enligt paketet. När 4 minuter återstår av koktiden läggs frysta eller tinade gröna bönor i. Snitta, skölj och skiva purjon, lägg i när 1 kokminut återstår. Slå av vattnet i durkslag, skölj med svalt vatten. Låt rinna av.

2

3
Öppna kidneybönburken och häll bönorna i en sil. Skölj igenom väl med kallvatten och låt rinna av ordentligt.

4
Klipp baconskivorna i 4-6 bitar vardera, stek på dryg medelvärme till fin färg, ta upp att rinna av på kökspapper. Skiva och stek korv och svamp i baconfettet.

5

6
Blanda allt i stor salladsskål, strö på hackad persilja. Servera med balsamyoghurt.

7

8
Balsamyoghurt:

9
Smaksätt yoghurten med vinäger, salt, peppar och timjan. Låt gärna stå en stund före serveringen.