Du behöver

  • 3–4 salladslökar eller 1 späd purjolök
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk olja
  • 1 flaska (1/2 liter) tomatjuice (t ex Granini)
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 1–2 msk hackad basilika
  • Att servera till
  • stekta kycklingköttbullar
  • rostad fullkornsbaguette med turkisk yoghurt

Gör så här

1
Ansa och finstrimla salladslök eller purjo. Skala och finhacka schalottenlök. Fräs alltsammans några minuter i en aning olja.

2
Häll på tomatjuice och hetta upp. Smaka av med salt om det behövs, och peppar. Klipp över rikligt med basilika.

3
Servera med stekta kycklingköttbullar, som finns att köpa färdiga, eller välj vanliga köttbullar.

4
Rostad fullkornsbaguette doppad i turkisk yoghurt är friskt och gott till. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.


Kommentar:
Superenkelt!