Du behöver
- 3–4 salladslökar eller 1 späd purjolök
- 1 schalottenlök
- 1 tsk olja
- 1 flaska (1/2 liter) tomatjuice (t ex Granini)
- salt
- nymald svartpeppar
- 1–2 msk hackad basilika
- Att servera till
- stekta kycklingköttbullar
- rostad fullkornsbaguette med turkisk yoghurt
Gör så här
1
Ansa och finstrimla salladslök eller purjo. Skala och finhacka schalottenlök. Fräs alltsammans några minuter i en aning olja.
2
Häll på tomatjuice och hetta upp. Smaka av med salt om det behövs, och peppar. Klipp över rikligt med basilika.
3
Servera med stekta kycklingköttbullar, som finns att köpa färdiga, eller välj vanliga köttbullar.
4
Rostad fullkornsbaguette doppad i turkisk yoghurt är friskt och gott till. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.
Superenkelt!