Du behöver
- 1 paket (250 g) halloumi (cypriotisk salt ost)
 - olivolja:
 - 100 g smör
 - 10 urkärnade svarta oliver
 - 1/2 tsk flingsalt
 - 1 tsk finhackad färsk rosmarin
 - Garnering:
 - svarta oliver
 - romansalladsblad
 - rödlöksringar
 - rosmarinkvistar
 
Gör så här
1
                Börja med olivsmöret:
            
2
                Rör smöret poröst. Blanda ner pyttesmått hackade oliver samt salt och rosmarin. Forma smöret till en liten korv i plastfolie och lägg den svalt. Om den blir för kyld kommer oliverna att krypa ur smöret när man skär.
            
3
4
                Ställ osten på högkant och skär den i fyra stora skivor. Lägg dem i väl oljad, het grillpanna. Grilla ett ögonblick på varje sida tills osten fått grillmönster och aningen färg. Eller stek i stekpanna.
            
5
6
                Lägg upp osten på salladsblad på assietter. Garnera med lökringar, oliver och rosmarin. Skär smöret i skivor att läggas ovanpå ostskivorna. Servera bröd till.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







