Du behöver
- 1 st burk musslor (250 g) i vatten
- 1 st lök liten gul
- 1 st potatis
- 1 skiva rimmat sidfläsk (25 g)
- 0.5 msk smör eller margarin
- 0.25 st lagerblad
- 1 krm vitpepparkorn
- 3 dl fiskbuljong
- 1 dl grädde
- worcestersås eller oystersås
- 1 krm salt
Gör så här
1
Häll spadet av musslorna och spara det.
2
Skala lök och potatis. Skär bådadera samt fläsket i små tärningar. Fräs dem gyllene i smör i en kastrull. Tillsätt lagerblad, peppar och fiskbuljong blandat med musselspad. Koka 12-15 minuter tills potatisen är mjuk och mosig.
3
Tillsätt grädde, smaka av med smaksås och salt. Lägg i musslorna och strö över rikligt med persilja. Servera med grovt brytbröd.