Du behöver
- 2 äpplen, gärna röda typ Aroma, Katja, Ingrid Marie eller rödnos
- 1 tsk riven färsk ingefära
- 1 schalottenlök
- 2 msk flytande smör- och rapsolja oliv
- salt och peppar
- Sallad:
- 100 g rucola
- 1 rödlök, fint strimlad
- 1/2 dl solroskärnor, rostade
- 1 dl gräddfil
- salt och peppar
Gör så här
1
Dela äpplena på mitten och kärna ur med hjälp av ett kuljärn eller en tesked.
2
Blanda ingefäran med finhackad schalottenlök, smör- och rapsolja oliv, salt och peppar till en fin röra. Lägg röran på äpplena och baka sedan mitt i ugnen i 175 grader cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
3
Skölj rucola och blanda med rödlök, solroskärnor och gräddfil, smaka av med salt och peppar.
4
Fördela salladen på toppen av äppelhalvorna vid servering.
Det här receptet har skapats av Peter J Skogström, Årets kock 2006.