Du behöver

  • 2 dl savojkål strimlad
  • 1 tsk smör till stekning
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 2 tsk sesamfrön
  • 0.5 st chili finhackad
  • 1 nypa salt
  • 2 st laxfilé à 125 g
  • smör till stekning
  • 1 nypa salt

Att servera till:

ris och soja

Gör så här

1
Stek savoykålen på medelvärme i en stekpanna med lite smör. Tillsätt vitlök, sesamfrön och chili efter någon minut. Smaka av med salt och stek i ytterligare ett par minuter. Placera kålen på två serveringstallrikar.

2
Stek laxfiléerna i en stekpanna på medelhög värme med lite smör i cirka 3 minuter på varje sida tills laxen är genomstekt. Salta filéerna försiktigt.

3
Placera laxen på savoykålsbädden. Servera tillsammans med kokt ris och små skålar med soja att doppa laxen i.