Du behöver
- 300 g färska rödbetor
- 0.5 st purjolök
- 1 msk olivolja
- 8 dl ljus nötbuljong
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 2.5 msk vinäger röd
- salt ca 2 tsk
- 1 krm vitpeppar
- 1 tsk strösocker
- 2 msk persilja finhackad
Att lägga i:
1 st värmlandskorv 300 g
kryddgrönt
Gör så här
1
1. Skala rödbetorna med potatisskalare och riv dem fint på råkostjärn. Finstrimla purjon.
2
2. Fräs både riv och strimmel i oljan utan att bryna. Använd rymlig kastrull, cirka 2 liter.
3
3. Tillsätt buljong av fond eller tärning och koka upp under lock. Sänk till svag värme och låt soppan sjuda 10-15 minuter, tills betrivet känns lagom mjukt.
4
4. Tillsätt yoghurt och vinäger, smaka av med salt, peppar och socker. Rör i persiljan.
5
5. Värm korven i mikro eller varmvatten, skiva och fördela i sopptallrikar. Fyll upp med soppa och strö på kryddgrönt.